domingo, julio 20, 2008

DES DEL CONGRÉS


Des del Congrés escric aquestes ratlles de valoració d'aquest XIè Congrés del PSC. La veritat es que a diferència de fa quatre anys, aquesta vegada no hi he assistit com a delegat, sinó com a membre del Consell Nacional i en condició de convidat. La veritat es que això m'ha permés visitar els diferents debats de les comissions, així com gaudir de les diferents actvitats lúdiques del congrés, així com, les relacions socials que s'aprofita fer en aquests esdeveniments. En definitiva, ara estic escrivint aquestes quatre ratlles des dels ordinadors del Congrés. Evidentment el congrés ha sigut profitós, molt ben organitzat (aprofito a felicitar a l'organització) i ens servirà als socialistes catalans per desenvolupar el nostre full de ruta al llarg dels propers quatre anys perquè ens consolidi com la primera força política que podem ser i hem de ser a Catalunya.

martes, julio 15, 2008

Centelles Town!!

Ara feia uns dies que no escrivia i demano disculpes als lectors i lectores del present blog per aquesta demora. També aprofito per agrair a tots els que m'heu felicitat pels 25, i també aprofito per agrair a El 9 Nou pels seus 30 anys!

No obstant, avui vull parlar de Centelles i posar èmfasi en diferents aspectes, i un que el considero de rellevància, és el fet de que sempre és notícia aquells aspectes sensacionalistes i és més difícil que sigui notícia aspectes positius. Ho dic, evidentment perquè sap greu que Centelles hagi estat notícia a tots els mitjans nacionals i estatals pel cas de la família esquirol, que evidentment es molt greu el que han fet, però en canvi, un municipi com Centelles, que té el Premi Centelles, essent un dels més antics de Catalunya amb els seus 66 anys d'Història i un important premi de 300o euros, amb l'esforç que això ha suposat per l'Ajuntament i la dedicació de totes les persones que han fet possible aquest premi. I la crítica, evidentment no va tan pels mitjans, sinó que ha de servir per reivindicar l'esforç i dedicació que hi ha al darrera de moltes activitats i projectes que es fan des dels pobles petits i des de les entitats i, que la difusió i el reflex d'aquest esforç, molts cops queda eclipsat per grans titulars buits de contingut!

I aprofitant l'avinentesa... doncs una mica aquesta actuació es la que fa ciu de Centelles. Jo ja ho he manifestat diferents vegades, que no em sorprèn la seva actitud ni els seus comunicats, segurament el que em sorprèn més es que la gent seria que hi acostuma haver-hi en els partits majoritaris, com es el PSC i com pot ser ciu, no li facin un toc d'atenció o que reflexionin sobre qui els representa a nivell local. Evidentment faig referència a la Carta al director que ha enviat el Sr. Matavacas i que es pot consultar entre altres mitjans a osona.com i que qüestiona el servei d'urgències abusant de la mort d'una noia i questionant-se el que s'està fent i es fa des de Centelles. Evidentment, amb aquest tipus de cartes s'hi podria entrar amb moltes discussions, però crec que la pròpia carta deixa clar com es la persona que l'ha escrit, que es capaç d'utilitzar el dolor d'una família per fer política i jo entenc que en Política no tot s'hi val i que el prestigi i el respecte cap a les institucions i a les persones no es pot perdre mai...
Però en tot cas, una persona (el Sr. Matavacas) que quan els problemes han passat ell hi va, i que demana exigència i dedicació quan ell és no és ni capaç de treballar per fer una carta amb la informació contrastada... no crec que sigui la persona més adient per governar un poble i menys per donar lliçons i/o exigir responsabilitats. Evidentment el paper de l'oposició es demanar comptes i fiscalitzar la gestió però sempre des del respecte i evitant la demagògia!! suposo que si s'hagues contrastat la informació la carta no s'hauria publicat, o almenys hi constaria que l'ambulància va tardar menys de 16 minuts i que la diputada que no va votar la moció era la Caterina Mieras i no la Flora Vilalta (com a anècdota, això no es va votar en el plenari del Parlament, sinó en una comissió on la Flora Vilalta no hi és... però bé, per sapiguer aixó es tindria que haver treballat una mica més i ja entenc que es més fàcil escriure quatre ratlles que pensant bé com s'escriuen aquestes quatre ratlles...)

En fi, Centelles és un poble gran... i a part de sorpreses que a vegades passen... el podeu disfrutar sempre... el juliol i per festa major amb els actes a l'aire lliure i tot l'any amb les excursions, exposicions, activitats, comerços, el mercat dels diumenges, serveis, etc.

jueves, julio 03, 2008

25!

Avui és un dia diferent. no perquè no estigui treballant o hagi començat vacances... sinó perquè en faig 25! la veritat es que no és ni molt ni poc, però en tot cas és un quart de segle i per tant i fent balanç del que he vist i fet crec que hem puc sentir orgullòs de tot plegat (amb això no vull dir que ho faci tot bé... que no és cert!!) En fi, no em puc allargar més... i en tot cas ja explicaré amb més detall com ha anat el dia... però aquí ho deixo dit... i ara a continuar avançant, a continuar veient sortir el sol cada dia i anar establint ponts i creuant-los... una forta abraçada a tots i totes!!