miércoles, abril 28, 2010

Tot està per fer i tot és possible

El passat divendres, un any més la majoria de places i carrers de Catalunya es van omplir d'activitats i de parades per celebrar, cadascú a la seva manera, la festa de Sant Jordi. Les senyeres, les roses, els llibres i les activitats, que ambientaven els espais, servien d'excusa a la gent per avançar pels carrers, de mica en mica, buscant aquell títol o aquella rosa especial que volien regalar o, perquè negar-ho, algun també, per autoregalar-s'ho. Moltes de les activitats es van allargar el cap de setmana i, un exemple, el trobariem a Centelles on amb activiats infantils, literàries, culturals i esportives varem realitzar les festes de la primavera que, un any més, van servir per donar el tret de sortida al bon temps.
La veritat es que he estat uns dies sense escriure, segurament hi ha hagut diferents motius, pero un d'ells ha estat l'entrenament per activitats esportives que he volgut realitzar. La veritat es que l'objectiu final era fer la duatló aquest cap de setmana... pero entre l'exigència del recorregut i les llargues jornades diàries... al final no l'he fet. Tot i així, tanco el mes d'abril satisfet d'haver fet els 10 km de la cursa de bombers amb un temps inferior als 55' (la foto correspon a la cursa... imagineu-vos la sensació de correr compartint els carrers amb 20.000 persones). Evidentment és una marca a millorar... pero lo important es arribar al final i com diu el President Montilla: "actualment, els socialistes, estem fent una cursa de fons".

Parlant de cursa de fons... a Centelles aquesta setmana tornem a tenir ple ordinari... i, quan falta menys d'un any per les eleccions, em sorpren com els companys de ciu estan més preocupats per coses que ja estan fetes... que no pas de projectes de futur. Suposo que amb tots els anys que porten a l'oposició el principal problema que tenen es que encara no saben quin projecte tenen pel municipi.

Evidentment a Centelles es fan moltes coses, pero en tot cas amb 3 anys de mandat ja tenim el tanatori en funcionament, una nova escola bressol que permet que totes les famílies de Centelles puguin escolaritzar els seus fills i filles al municipi, una piscina coberta que dona servei a la gent del municipi, pero també als veïns dels pobles del voltant que, amb major o menor mesura, segur que quan venen a la piscina aprofiten per fer altres gestions com per exemple: comprar a les botigues del poble. A més, amb el pla Zapatero, hem pogut reformar més de 15 carrers el 2009 i el 2010 invertirem en millorar l'accessibilitat i la sostenibilitat del municipi amb canvis d'enllumenat. I bé... a tot això s'hi hauria de sumar els serveis que estem prestant, des dels que van adreçats a les empreses fins als que van adreçats a les famílies; ja sigui per cobrir les necessitats formatives o les necessitats socials.

I de cara al futur, com quedarà reflectit en aquest ple, ja estem desenvolupant el pla de barris, que tot i ser un tema prou important com per escriure detalladament sobre ell, ja us avanço que el 12 de juny farem la presentació pública al municipi d'aquest projecte i que, al llarg del 2010, ja començarem a exceutar accions d'aquest pla que consolidarà el centre del municipi com un espai de referència en temes comercials, culturals i socials. Per tant, mentres uns miren el passat, els altres, com no podia ser d'una altra manera, continuarem mirant endavant. I es que quan un ha de buscar els treus peus del gat... el problema que té es que no té projecte propi!?

Bona setmana a tots i totes!
----------------------------
p.d. avui... estic convençut que el barça passarà l'eliminatòria, pero en el cas que no fos així, continuare estant orgullos d'aquest equip per els valors que transmet i l'exemple que dona de compromís, il·lusió i tenacitat! (ànims i endavant!)