martes, agosto 03, 2010

Alegria... que és Festa Major!

Com no podia ser d'una altra manera... Centelles tornarà a tenir diferents activitats per tots els públics des dels últims dies d'agost fins l'1 de setembre (Sant Llop, el nostre patró) perquè els centellencs i centellenques puguem despedir l'estiu gaudint de la Festa Major!

La novetat principal es que la crisi econòmica cada vegada es més complexa i per tant la Festa Major tenia que ser austera però intentant que el nombre d'activitats no fos inferior que els altres anys. Per aquest motiu, no hi haurà focs artificials! Tot i així hi ha noves activitats com: el correfoc, la Jim cama jove, un sopar jove, la presentació de noves rutes guiades, nous espais museístics i la xeringada, entre d'altres.

A més, noves comissions organitzaran noves activitats. Segurament, els canvis, no agradaran a tothom i certes coses s'haguessin pogut fer diferent pero, el que està clar, es que si mirem l'evolució de la Festa Major de Centelles veurem que de canvis de lloc n'hi ha hagut sempre, que actualment totes les activitats són gratuïtes (abans no era així), actualment els joves tenen diferents activitats per ells i que amb el pas del temps es van introduïnt noves activitats, al mateix temps, que algunes es deixen de fer, encara que sigui temporalment. Un exemple el trobariem amb el guateque, que s'havia deixat de fer les últimes edicions i aquest any es recupera.

L'altre novetat important és el canvi d'espai que està motivat per la seguretat ja que la normativa cada vegada es més estricte, tot i que també aportarà un estalvi econòmic que s'ha pogut traslladar a les activitats. Tot i així, la plaça i el centre continuaran tenint totes les activitats que es fan normalment, exceptuant les nocturnes.

Evidentment s'ha d'agraïr a la gent que partcipa de les activitats i, per suposat, a les persones que les fan possible. I bé, com que qui fa s'equivoca... vull animar a tota la gent que vulgui millorar la festa a que s'apunti alguna de les comissions existents, ja que, en definitiva, l'objectiu d'aquest ajuntament es fer de Centelles un poble on viure i conviure i això nomès serà possible amb la participació i comprensió de tothom!

Que passeu un bon agost... i ens veiem per Festa Major!!

p.d. (el cartell de la Festa Major d'enguany es de l'artista centellenca Laura Ramos)